Ervaring met CodeGorilla

“Front-end heb ik altijd interessant gevonden”

By juli 17, 2018 No Comments

De bootcamp als springplank

Nu het merendeel van de trainees uit de eerste Groningen groep een mooie plek hebben kunnen vinden is het tijd om wat meer te weten te komen over de nieuwe werkplekken. Voormalig psychologie student, godsdienstwetenschap student én Codegorilla trainee Johan Jorritsma is op dit moment zijn geleerde vaardigheden aan het toepassen in de praktijk bij Blue2Blond in Groningen. Tijdens de bootcamp en zelfs al tijdens de thuisstudie vond Johan experimenteren met CSS erg leuk. Front-end, design en user experience (UX) waren dan ook dingen die hij tijdens de opdrachten en projecten vaak en graag deed.

De match

Al tijdens de bootcamp ging Johan solliciteren bij Blue2Blond. Dit bedrijf gelegen midden in Groningen bouwt voornamelijk goed werkende en efficiënte websites. Om een website gebruiksvriendelijk én efficiënt te maken moet dus de front-end en back-end kant goed zijn gemaakt en geïntegreerd. Blue2Blond was sinds CodeGorilla in Emmen begon al op de hoogte van de bootcamp en alle trainees. De breedte van de CodeGorilla opleiding was in het geval van Johan en volgens Blue2Blond een groot voordeel. Trainees kunnen erachter komen wat zij het liefst doen en werkgevers hebben iemand met een brede basis waarop verder gebouwd kan worden. In de periode dat de trainees uit Groningen op zoek waren naar een werkplek was Blue2Blond opzoek naar een front-end developer en zo geschiede.

Een plek om te werken

Johan gaf aan dat het begin wel even wennen was. Na 4 maanden lang opleiding en fulltime programmeren in allerlei talen mocht hij een kijkje nemen in het echte bedrijfsleven. De introductie op de bootcamp gaven hem een mooi startpunt, maar nu was het aan hem om zich te blijven ontwikkelen. Gelukkig is hij erg tevreden over de ondersteuning die zijn collega’s hem bieden. Ook is Johan in zijn eigen tijd bezig om zijn front-end vaardigheden te verbeteren (een programmeur is nooit uitgeleerd). Het vragen en aanbieden van hulp is iets wat erg nuttig kan zijn. Nieuwe trainees zal hij daarom als tip mee willen geven om dit vooral niet te laten.

De toekomst

Na enkele projecten gedaan te hebben is Johan erg tevreden over zijn nieuwe werkplek. Hij krijgt de ruimte om nieuwe vaardigheden te leren en de vaardigheden die hij geleerd heeft tijdens de bootcamp nu in praktijk te brengen. De match tussen bedrijf en trainee is goed en hopelijk kan Johan zich de komende tijd verder ontwikkelen tot een ervaren front-end developer.

Wij van CodeGorilla zijn erg blij dat Johan een leuke werkplek heeft kunnen vinden waar hij werkzaamheden uitvoert die zijn interesse hebben!

Leave a Reply