Bootcamp Insights

Hack-A-Ton op een hackathon

By april 4, 2018 No Comments

Hacken en marathon maakt hackathon.

Op een hackathon wordt, je raadt het al, veel gehacked. De 24 uur of langer durende evenementen komen steeds meer voor. Zo ook recent in Vaticaanstad waar hackers probeerden om problemen omtrent sociale inclusie, migratie en communicatie tussen geloofsgroepen op te lossen. Niet elke hackathon vindt plaats in een gebouw uit 1490, maar toch kennen de meeste evenementen veel overeenkomsten. Innovatieve ideeën, snacks, energiedrank en weinig slaap zijn enkele elementen die bijna op elke hackathons te vinden zijn. De ervaring van deelnemers is meestal erg positief. Ook hebben zij het gevoel dat ze dingen leren die ze in een standaard situatie niet hadden kunnen leren.

Vaak wordt er in teamverband gehacked en moet het project aan het einde gepresenteerd worden. Hierdoor zijn niet alleen sterke IT-skills bepalend voor de uitslag maar ook sterke sociale skills. Deelnemen aan een hackathon kan het zelfvertrouwen van de individuen versterken én die van het team als geheel. Omdat deelnemers de mogelijkheid hebben om uit te blinken op meerdere vlakken maakt CodeGorilla gebruik van hackathons.

Groep Laptop

& CodeGorilla

Hackathons worden binnen de bootcamp en tijdens de selectieprocedure gebruikt. Trainees worden op deze manier uitgedaagd op het IT vlak en het (inter-)persoonlijke vlak. Bij onze evenementen kunnen de trainees laten zien wat zij allemaal te bieden hebben. Vooral de tijdsdruk en vereiste samenwerking maken de hackathons een goede test en een leerzame ervaring. Door onze trainees worden de hackathons ook als leuk ervaren. De recente Tech for Good hackathon in Eindhoven waar onze trainees, in de laatste fase van de bootcamp, aan deelnamen maakte dit weer duidelijk.

CodeGorilla hoopt nog vele (toekomstige) trainees deze bijzondere ervaring te bieden.

Leave a Reply