Events

Hackathon in Groningen groot succes!

By januari 8, 2018 No Comments

Dit weekend was de hackathon in Groningen, en het was geweldig! 7 teams streden 36 uur lang om een creatieve oplossing te vinden voor een ingewikkeld probleem. Na veel pizza, koffie en energiedrank, was het resultaat fantastisch. Dit weekend was dan ook veelbelovend voor de aankomende 3 maanden!

Hack a what?!

Wat is dat nou eigenlijk, zo’n hackathon? Een hackathon is een evenement waarbij de deelnemers in groepen worden ingedeeld, en een probleem krijgen voorgeschoteld. Het doel is om een passende en creatieve oplossing te bedenken voor het probleem. Het team dat de beste oplossing bedenkt, wint een prijs. Het is een enorme uitdaging, omdat je 36 uur lang achter elkaar bezig bent. Ja echt, je gaat de hele nacht door. Het eindproduct van zo’n hackathon kan bijvoorbeeld een website of een app zijn. Bij CodeGorilla wordt de hackathon gebruikt als laatste stap in het selectieproces van de bootcamp. Het is de bedoeling dat de deelnemers tijdens de hackathon bewijzen dat ze het in zich hebben om deel te kunnen nemen aan de bootcamp.

Het ‘probleem’

De deelnemers kregen het volgende probleem voorgeschoteld: 

Medewerkers en relaties die willen parkeren op één van de locaties van CodeGorilla kunnen niet allemaal voorzien worden van een eigen toegangspas of afstandsbediening om de slagboom te openen. Het bellen met een receptie, uitlenen van pasjes en andere manieren om de toegang tot de parkeerplekken onderling te regelen resulteert in wachttijden bij de poort, misverstanden bij de afstemming wie wanneer werkt en gedoe.

Gevraagde oplossing:

Bedenk en ontwikkel een slimme oplossing waarbij CodeGorilla de toegang tot parkeerplaatsen flexibel en makkelijk kan regelen. De afstandsbediening die fysiek ingedrukt moet worden om de slagboom te openen moet virtueel gemaakt worden en door iedereen waarvan CodeGorilla dat wil op afstand ingedrukt kunnen worden met een simpele handeling op de eigen telefoon.

Hack that!

De deelnemers zijn dag en nacht druk bezig geweest met het bedenken en ontwikkelen van oplossingen. De resultaten waren geweldig!

Onder de 7 teams werden er 3 prijzen verdeeld:

  • Best overall: De prijs ging naar de winnaar van de hackathon.
  • Best commercial: De prijs ging naar de groep met het beste product.
  • Best design: Deze prijs ging naar de groep met het beste design.

And the winner is…

De winnaar van best overall is team “ParX” geworden. Zij hebben een app ontwikkeld waarmee je op afstand een deur, die normaal alleen te bedienen is met een afstandsbediening, kan openen. Hierdoor is de afstandsbediening niet meer nodig! Hoe werkt het? Leg de afstandsbediening binnen het bereik van de deur. Download de app en open die als je voor de deur staat. Druk op de knop en voilá daar gaat de deur open. Stel dat je gasten krijgt, dan stuur je ze de app door en dan kunnen zij zelf de deur openen. Top oplossing, die we zelf gaan integreren voor onze deur in Emmen.

Het was een geslaagd weekend en wij kijken erg uit naar de aankomende 3 maanden!

Leave a Reply