Ervaring met CodeGorilla

‘Ik word bijna geëmotioneerd als ik besef dat ik weer een kans heb gekregen.’

By augustus 15, 2018 No Comments

Afgelopen week spraken wij met Bart Knot, een trainee uit Groningen die op dit moment aan de slag is bij Wiseconn. Een zeer dynamisch bedrijf die zich richt op het maken van efficiënte websites voor B2B en B2C. Een fantastische uitdaging voor Bart!

 

Stevige handdruk
Bart ontving ons enthousiast in het pand gelegen in Tynaarlo. Met een stevige handdruk en een glimlach kwam hij ons tegemoet. In eerste instantie zou je denken dat hij hier al jaren werkt, terwijl hij hier nog maar 5 weken aan de slag is. En toch zo enthousiast. Na de bootcamp heeft onze accountmanager, Rolf, hem geïntroduceerd bij WiseConn. En dat bleek een match!

 

Het werkritme
Om in het ritme te komen was nog wel een uitdaging. Bart heeft 8 jaar in de bijstandsuitkering gezeten. Hij vertelde aan ons, dat hij op sommige dagen zelfs de hoop opgaf om ooit nog weer te kunnen werken, of mee te kunnen draaien in de maatschappij. Bijna geëmotioneerd vertelde Bart vol trots hoe erg hij het naar zijn zin had. De sfeer was hier lekker ontspannen. Momenteel waren zij bezig om van Magento 1 naar Magento 2 over te stappen. En Bart mag alle tijd die hij nodig heeft om het hele programma te leren kennen er voor nemen. Het motto is; ‘eerst zelf zoeken, daarna vragen.’ Gelukkig zijn er altijd genoeg collega’s die kunnen bijspringen om te helpen.

 

Bootcamp of opleiding
Ook spraken wij met Dimer Leemburg, magento expert en Bart zijn mentor. Wat verwachtte hij van onze developers? In Dimer zijn ogen kan iedere junior developer snel Magento leren, en alles wat daar bij komt kijken. Het tijdsbestek maakt niet uit, of je nu een MBO opleiding van 4 jaar hebt gevolgd, of een bootcamp van 4 maanden. Voor hem zat er geen verschil in. Wat belangrijker is dat je zelf op onderzoek uit kunt gaan, hij verwacht zelfstandigheid. Dimer had veel lovende woorden over Bart, en is erg blij dat hij het team heeft komen te versterken.

 

Hak de opdracht in stukken
Terug naar Bart, wat heeft hij buiten het programmeren nog meer aan de bootcamp gehad? Op het sociale vlak is de bootcamp ook heel goed geweest, het zelfvertrouwen is enorm gegroeid. Daarnaast heeft hij geleerd dat het verstandig is om de opdrachten op te splitsen, zo zorg je ervoor dat je het overzicht bewaard. En blijf vooral nieuwsgierig en blijf jezelf door ontwikkelen. Bart heeft nu een fijne plek gevonden om dit alles te gaan toepassen.

Een succesvolle match en daar zijn we blij mee! CodeGorilla wenst Bart nog veel plezier bij Wiseconn!

Leave a Reply