Events

Kennismaken met CodeGorilla?

By januari 11, 2018 No Comments
noorderlink kennismaken met codegorilla

Door de enorme groei van maatschappelijke en digitale ontwikkelingen, neemt de vraag naar ICT-ers fors toe. En de verwachting is die vraag alleen maar zal stijgen! Veel bedrijven hebben echter meerdere ICT-vacatures die moeilijk of helemaal niet te vervullen zijn. Een tekort aan ICT-ers heeft vaak directe gevolgen voor de bedrijfsuitvoering en innovatiekracht van organisaties. Er is een strijd om ICT-talent losgebarsten en dat zorgt voor felle concurrentie.

Werkloosheid, maar toch een tekort op de arbeidsmarkt

Aan de ene kant kunnen de vacatures niet vervuld worden en zitten werkgevers met hun handen in het haar. Aan de andere kant zit een grote groep Nederlanders thuis, omdat zij geen werk kunnen vinden. Je zal je waarschijnlijk nu afvragen hoe dit kan. Het antwoord is best simpel: gebrek aan kennis en de juiste vaardigheden.

Wij wilden graag iets aan beide problemen doen, en hebben daarom de CodeGorilla bootcamp ontwikkeld. In 4 maanden tijd worden trainees door ons opgeleid tot junior developers, waarna  ze klaar voor een baan in de IT-wereld. Tijdens onze bootcamp leert men technische vaardigheden aan de hand van opdrachten uit de praktijk. Daarnaast leren wij onze trainees meer over communicatie, samenwerken, zelfsturend leervermogen en ondernemerschap. Kortom: alles wat je nodig hebt om succesvol aan de slag te gaan in het bedrijfsleven!

Na de bootcamp helpen wij de trainees om in contact te komen met bedrijven waar ze aan de slag kunnen. Zo proberen wij bedrijven te helpen om ICT-ers te vinden en de werkloosheid omlaag te brengen. Dit leverde ons eind 2017 de Social Impact Award op, waar we nog steeds erg trots op zijn!

 

Meer weten?

Op 13 februari van 15-17 uur organiseren wij samen met Noorderlink een inspiratiebijeenkomst waarbij je kennis kunt maken met CodeGorilla. Het zal plaatsvinden in ‘The Big Building’ in Groningen.

Programma

De inspiratiemiddag is opgebouwd uit de volgende onderdelen:

  • Introductie: Visie op leren en ontwikkeling
  • Deelnemers aan het woord
  • Toelichting op de uitvoering van het programma CodeGorilla en praktijkervaringen
  • Interactie d.m.v. stellingen onder het genot van een hapje en drankje.

Voor wie?

De bijeenkomst is bedoeld voor Senior Developers, IT-Recruiters, HRM/HRD Adviseurs, ‘Hofleveranciers’ van ICT-ers aan Noorderlink-organisaties. Maar natuurlijk is deze bijeenkomst ook interessant als je:

  • verantwoordelijk bent voor de werving en selectie van ICT-ers;
  • verantwoordelijk bent voor de strategische personeelsplanning;
  • als senior programmeur werkzaam bent en benieuwd bent of deelnemers van CodeGorilla via zelfsturend leren het benodigde niveau kunnen realiseren wat jij zoekt in een junior collega;
  • je oriënteert op omscholingstrajecten voor medewerkers uit jouw organisatie;
  • je wilt laten inspireren door een initiatief waarbij zelfsturend leren succesvol vorm is gegeven;
  • en/of als je benieuwd bent wat Code Gorilla voor jouw organisatie kan betekenen.

Aanmelden

De inschrijving is helaas gesloten!

Leave a Reply