Ik kreeg de tijd en ruimte om opnieuw te beginnen

Waarom beginnen mensen eigenlijk aan de CodeGorilla bootcamp? Hoe is het om de bootcamp te doorlopen? En wat levert het op? Natuurlijk zouden we deze vragen zelf kunnen beantwoorden, maar het is veel leuker om onze (ex-)trainees aan het woord te laten. Vandaag trappen we af met Paul van der Laan, die dit jaar de CodeGorilla bootcamp heeft doorlopen en heeft afgerond. Hieronder lees je zijn verhaal.

Mijn handen lieten me in de steek

Vroeger werkte ik bij Vasco Games in Emmen als 3D artist. Na een tijd kreeg ik een gave kans aangeboden: een baan in Nottingham bij een gamestudio. Ik besloot de baan aan te nemen, maar op het moment dat ik zou verhuizen kreeg ik last van mijn handen. Ze waren overbelast (RSI), en daardoor kon ik niet meer werken. Zoals je wel begrijpt was dit een enorme domper voor mij. 

Ik kwam in de bijstand terecht

Ik heb eerst een tijd rust genomen en ben daarna op zoek gegaan naar andere opties. Dat viel niet mee, want voor vrijwel alles in mijn vakgebied heb je je handen nodig. Na een tijd zoeken ontdekte ik dat het mogelijk is om te programmeren met je stem. In principe werkt dat hetzelfde als normaal programmeren, maar in plaats van de code te typen, spreek je de code hardop uit, waarna de computer het voor je opschrijft. Ideaal voor mij dus! Ik besloot mezelf om te scholen van 3D artist naar programmeur, zodat ik aan de slag kon gaan als stem programmeur. Helaas is dat makkelijker gezegd dan gedaan. En omdat ik niet direct aan het werk kon, kwam ik in de bijstand terecht. Hierdoor had ik helaas geen tijd en ruimte meer om mezelf om te scholen. Als je in de bijstand zit moet je immers doen wat je kunt, en niet wat je wilt. 

Is CodeGorilla iets voor mij?

Ik volgde destijds via de gemeente een 2-weekse training, en daar ontmoette ik iemand die zou beginnen aan de bootcamp van CodeGorilla. Het klonk interessant, en ik was benieuwd of het iets voor mij zou zijn. Na wat research en contact met Diem, een van de eigenaren van CodeGorilla, was ik overtuigd. Ik schreef me in en ging vol goede moed aan de slag.

Toch een beetje bang

Hoewel ik goede verhalen had gehoord, vond ik het toch wel een beetje spannend. Ik verwachtte droge lesstof, strenge docenten en veel toetsen. Bovendien was ik bang dat ik vanwege mijn handen misschien niet mee kon komen. Gelukkig was angst nergens voor nodig! De sfeer is heel relaxed, en je krijgt genoeg ruimte om jezelf te ontplooien. Zo wordt er naast het technische gedeelte ook heel erg gefocust op het mentale gedeelte. Bijvoorbeeld hoe je kunt omgaan met druk of met stress. Je zit dus niet constant met je neus in de boeken, en dat vond ik erg prettig.

Na de bootcamp meteen weer aan de bak!

CodeGorilla Paul Plokko

Rechts Paul van der Laan

Uiteindelijk heb ik de bootcamp succesvol doorlopen. Het heeft me de tijd en ruimte gegeven om me te concentreren op omscholing, zonder afgeleid te worden door sollicitatieverplichtingen. Daarnaast was het erg fijn om op een plek te werken waar iedereen aan het leren is, dat motiveert!

Vooral technisch heb ik heel veel sprongen gemaakt. Daarnaast heb ik geleerd om niet alleen maar blindelings te volgen, maar om ook zelf aan te geven wat je wil en kan doen. Na het afronden van de bootcamp heb ik vrij snel een baan aangeboden gekregen bij Plokko. Daar houd ik me nu bezig met het bouwen van 3D modellen door middel van programmeren, en dat is exact wat ik bij CodeGorilla heb geleerd.

 

Twijfels? Gewoon doen!

Al met al kan ik dus zeggen dat ik dankzij CodeGorilla de kans heb gekregen om weer aan het werk te gaan. Ik kan het dan ook iedereen in de bijstand aanraden om de bootcamp een kans te geven. Echter kan ik me voorstellen dat je twijfelt, want het is immers niet niks om weer te beginnen aan een opleiding. Toch raad ik je aan om het een kans te geven. Niet alleen om het omscholen, maar ook vanwege de persoonlijke coaching die je krijgt bij CodeGorilla. Door persoonlijke aandacht zijn veel mensen uit mijn groep anders in het leven gaan staan. Veel positiever en zelfverzekerder, en dat gun ik iedereen.

 

Graag willen wij Paul bedanken voor zijn verhaal, en wij wensen hem veel succes bij zijn nieuwe werkgever. Benieuwd wat CodeGorilla voor jou kan betekenen? Kijk dan rond op onze website, en/of stuur ons een berichtje.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *