Ervaring met CodeGorilla

“De bootcamp heeft mij meer zelfvertrouwen gegeven”

By februari 7, 2018 No Comments

Afgelopen week spraken we met Leonardus van der Sluis. Hij heeft de CodeGorilla bootcamp in Emmen afgerond, en mag zichzelf inmiddels junior developer noemen. Ben je benieuwd hoe hij de bootcamp heeft ervaren? Hieronder lees je zijn verhaal!

Ik wilde heel graag weer aan het werk

Toen ik hoorde over CodeGorilla werd ik heel erg enthousiast. Ik had me meteen aangemeld voor de open dag en daar kreeg ik veel informatie over de bootcamp. Het klonk allemaal erg interessant en ik besloot me aan te melden. Ik zat namelijk in de bijstand en wilde graag weer aan het werk zodat ik mijn weken kon opvullen. Deze kans wilde ik dus niet aan me voorbij laten gaan!

Ik kan het steeds beter zelf

Tijdens de bootcamp moet je veel op eigen initiatief leren. Het is dus geen simpele school waar je gaat zitten en non-stop les krijgt van leraren. Dat vond ik wel wennen. Ook samenwerken vond ik lastig. Je moet echt contact durven maken en dat vind ik soms best spannend. Gelukkig helpen de coaches hierbij. Naarmate mijn kennis groeide werd zelfstandig werken ook makkelijker. Ik merkte dat het niveauverschil steeds kleiner werd en dat gaf mijn zelfvertrouwen een boost. Nu ben ik met een project bezig waarbij ik vrijwel alles helemaal zelf kan! Dat geeft me echt een goed gevoel. Waar ik in het begin van de bootcamp nog veel begeleiding nodig had, kan ik het nu steeds beter zelf.

Werken voor een echt bedrijf met echte deadlines

Tijdens de CodeGorilla bootcamp hebben wij ook een project gedaan voor een echte opdrachtgever. Dat vond ik nog best spannend, omdat ik niet zeker wist of ik het aan zou kunnen. Het was namelijk een pittig en serieus project. Van een echt bedrijf met echte deadlines. Gelukkig hebben we uiteindelijk een goed werkend programma kunnen leveren. Een heel mooi resultaat waar we onwijs trots op zijn!

Door de CodeGorilla bootcamp ging presenteren weer vanzelf

Bij CodeGorilla is mijn zelfverzekerdheid enorm gegroeid. Presenteren vond ik altijd heel spannend en daar heb ik tijdens de bootcamp veel aan kunnen werken. Ik moest gewoon die knop omdraaien en daarna ging het bijna vanzelf! Ook vind ik het nu veel makkelijker om mij open te stellen naar andere mensen toe en samen opdrachten maken. Samenwerken vind ik nu ook erg leuk. Ik denk dat ik hier in de toekomst heel veel aan heb!

Aanrader? Zeker!

De CodeGorilla bootcamp kan ik zeker aanraden aan andere mensen. Je leert hier heel veel over programmeren en programmeertalen. Het is belangrijk dat je het blijft ontwikkelen maar dat is ook de insteek. Ik vind het ook heel waardevol dat ik als persoon zelfverzekerder ben geworden. Het is zeker geslaagd en ik ben op veel vlakken ontwikkeld. Als er ooit nog een vervolg opleiding aankomt, zou ik zeker mee willen doen!

Leave a Reply