CodeGorilla

De maatschappij staat voor een pittige uitdaging.

Door de ontwikkelingen in de IT is er de afgelopen jaren steeds meer vraag naar gekwalificeerde developers; zo veel dat scholen en bedrijven deze veranderingen amper bij kunnen houden. Aan de andere kant zien we dat een grote groep talentvolle en gemotiveerde mensen momenteel werkloos is. Het zijn deze twee maatschappelijke uitdagingen die voor CodeGorilla centraal staan, en daarom is het tijd voor een nieuwe aanpak; de CodeGorilla aanpak.

CodeGorilla biedt een innovatief opleidingstraject waarbij mensen in 4 maanden tijd de nodige vaardigheden leren voor een baan binnen de IT. Door de groeiende vraag naar developers worden er in de IT, in tegenstelling tot de rest van de arbeidsmarkt, veel vaste contracten gegeven en heb je als developer een duurzaam carrièreperspectief.

Het CodeGorilla traject maakt gebruikt van een andere lesmethodiek dan het reguliere onderwijs en bestaat uit een thuisstudie van een maand en een intensieve bootcamp van 3 maanden. Daarna brengt CodeGorilla de trainee in contact met een netwerk van werkgevers die aansluit op zijn of haar persoonlijke vaardigheden en ambities. In 4 maanden tijd leren trainees vaardigheden als programmeren maar ook probleemoplossend denken en samenwerken. Na de bootcamp beschikken de trainees niet alleen over technische vaardigheden, maar ook over de veel belangrijkere 21st century skills. Hierdoor blijven ze zich in de toekomst verder ontwikkelen, zelfs als CodeGorilla alweer een verre herinnering is geworden.

CodeGorilla legt de lat hoog en heeft de methodiek verpakt als snel verplaatsbaar en toepasbaar concept. Momenteel beschikken we over twee opleidingslocaties, één in Emmen en één Groningen. De CodeGorilla combinatie van een vaste opleidingsformule en een persoonlijke aanpak is een schaalbaar concept dat overdraagbaar is naar andere gemeenten en landen om ook daar geïmplementeerd te worden.

Het opschalen van onze sociale impact naar andere regio’s is een van CodeGorilla haar belangrijkste prioriteiten, daarom staan wij altijd open voor samenwerkingen met andere diverse partijen, zoals bedrijven, gemeenten, maar bijvoorbeeld ook kennisinstellingen en non-profitorganisaties.

Wilt u weten wat we voor uw gemeente kunnen betekenen? Neem contact met ons op!