Nieuws

Social Impact Award 2017 gewonnen!

By november 7, 2017 No Comments
CodeGorilla wint social impact award 2017

Met trots kunnen wij jullie melden dat Codegorilla de Social Impact Award 2017 heeft gewonnen! Dat betekent dat CodeGorilla zich dit jaar de meest belovende startende sociale onderneming van Noord-Nederland mag noemen.

De uitreiking

CodeGorilla wint social impact award

Op 1 november werd tijdens de Social Impact Day Noorg voor de tweede keer de Social Impact Award uitgereikt. Uit in totaal 31 aanmeldingen zijn we geselecteerd voor de top drie. We moesten het op nemen tegen de Streekboer uit Gorredijk en het 

Meubelgoed Groningen. Aan het einde van de dag maakte Carl Drenth namens de vakjury bekend dat CodeGorilla zich winnaar van de Social Impact Award 2017 mag noemen. Wat een mooi blijk van waardering.

Het hoge woord..

De jury was erg onder de indruk van de grote impact die CodeGorilla heeft bereikt. Begin december beginnen we met ons eerste traject in Groningen. In de eerste pilot werden al 12 mensen vanuit een uitkering opgeleid tot developer. We kunnen met trots melden dat de meeste inmiddels een betaalde baan hebben. Volgens de jury haalt CodeGorilla een opvallend maatschappelijk resultaat bij een moeilijke doelgroep en waren ze onder de indruk van de afspraken die we op korte termijn met de gemeente hebben gemaakt.

Kansen voor de toekomst

Een geldbedrag van  €1500,-, een coaching traject ter waarde van  €10.000 en een hoop publiciteit waardoor we nog meer zichtbaar worden. Ook mogen wij in al onze uitingen het trotse label van de Social Impact Award 2017 koppelen. De prijzen die we hebben gewonnen kunnen ons goed helpen om de maatschappelijke impact te vergroten. Dit is een goede gelegenheid geweest om ons netwerk uit te breiden. Zo hopen we dat CodeGorilla in de toekomst nog meer mensen kunnen helpen, om hun carrière een nieuw leven in te blazen.

Wij willen iedereen heel erg bedanken voor alle support, zo ook de organisatie van de Social Impact Day Noord voor het leuke en leerzame event.

 

Leave a Reply